شهادت و زخمی‌شدن چندین فلسطینی در حملات جدید رژیم صهیونیستی سازمان جهانی بهداشت: رفح را ترک نمی کنیم | اینجا سوخت فقط برای ۳ روز دیگر وجود دارد واکنش حماس به کشف یک گور دسته جمعی دیگر در بیمارستان الشفا غزه اوکراین از زندانیان به عنوان نیروی جنگی استفاده می‌کند محمد اسلامی: منطق آمریکایی‌ها قلم‌کردن پاها و خلع سلاح است حمله ترکیبی حزب‌الله لبنان به موضع صهیونیستی «المالکیه» (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) حمله موشکی از نوار غزه به سرزمین‌های اشغالی (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: تابستان داغی خواهیم داشت حملات پهپادی و موشکی حزب‌الله به دو مقر ارتش اسرائیل جنایت جدید صهیونیست‌ها؛ کشف سومین گور جمعی در بیمارستان الشفا ارتش روسیه دو روستای دیگر را در اوکراین تصرف کرد دستور ویژه رئیس جمهور برای حل مشکل اشتغال استان‌های دارای نرخ بالای بیکاری شبکه مخابرات خراسان رضوی برای مرحله دوم انتخابات در پایداری کامل قرار گرفت نتایج سفر گروسی به ایران، محور دیدار مدیرکل آژانس اتمی با میخائیل اولیانوف پاسخ حزب‌الله به حملات اسرائیل به جنوب لبنان ۷ نیروی طالبان در انفجار بدخشان کشته شدند فرمانده منطقه پدافند هوایی شمال شرق: دشمن همیشه درصدد ضربه‌زدن است پیام تبریک شی جین‌پینگ به پوتین اوجی: تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان به ۶۷۶ رسیده است جشن گرامیداشت روز دختر؛ «دختران آرمانی» | رئیس‌جمهور: دختران امروز آینده‌سازان و نقش‌آفرینان کشور هستند
سرخط خبرها

انریکه مورا: می‌خواهیم برجام را حفظ کنیم| تمامی کانال‌ها را باز نگه داشتیم

  • کد خبر: ۱۵۲۸۶۹
  • ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۲
انریکه مورا: می‌خواهیم برجام را حفظ کنیم| تمامی کانال‌ها را باز نگه داشتیم
مذاکره‌کننده ارشد اتحادیه اروپا گفت:ما می‌خواهیم تا برجام را همچنان روی میز نگه داریم. تمامی کانال‌ها را باز نگه داشته‌ایم، ولی دشوار است. هنوز فکر می‌کنیم که برجام تنها راه رسیدگی به مشکل هسته‌ای ایران و تنها راه موجود برای ماست.

به گزارش شهرآرانیوز، به‌نقل از نشریه آلمانی اینترناتسیونال پولیتیک، انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و مذاکره‌کننده ارشد این نهاد اروپایی در مذاکرات وین در گفتگو با این نشریه در پاسخ به این سوال که جنگ اوکراین چه تاثیری بر سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال منطقه و شمال آفریقا دارد، گفت: ایران طی چند سال اخیر روابط نظامی بسیار قوی‌ای با روسیه شکل داده است؛ این رابطه پس از آغاز جنگ علیه اوکراین، شدت یافته است. این موضوع بر مشکلاتی که ما بر سر دیگر مسائل با ایران داریم، می‌افزاید.

مورا در ادامه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که با توجه به بروز ناآرامی‌های اخیر در ایران و تلاش‌های اتحادیه اروپا برای حفظ توافق هسته‌ای، وضع فعلی امور در این رابطه چگونه است، با مطرح کردن ادعا‌هایی درباره امور داخلی ایران به ناآرامی‌های ایجاد شده بعد از فوت مهسا امینی اشاره کرد و آن را بر تعیین جایگاه ایران موثر دانست.

این دیپلمات ارشد اروپایی روابط ایران با روسیه را نیز مهم دانست و نسبت به تعاملات نظامی دو کشور به خصوص نقل و انتقالات پهپادی ابراز نگرانی کرد و توقف آن را لازم دانست.

 بنا بر گزارش این نشریه آلمانی، مورا در ادامه اظهاراتش مطرح کرد: موضوع سوم برجام [توافق هسته‌ای] است. ما از پاییز گذشته متن توافق را آماده کرده‌ایم، اما ایرانی‌ها گفتند که اول می‌خواهند مسائل پادمانی را با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حل کنند. اگرچه، هیچ چیزی به آن‌ها عرضه نکرده‌اند و هیچ پاسخی به آژانس نداده‌اند. خلاصه، آن‌ها طوری رفتار نکردند که انگار واقعا برجام را می‌خواهند. احتمالا الان بیشتر به احیای برجام تمایل دارند، چون گرفتار این طوفان هستند فکر می‌کنند که آسان‌ترین راه برای بیرون رفتن از آن برجام است، اما صراحتا می‌گویم که الان چارچوبی برای انجام دادن این کار وجود ندارد.

مورا همچنین در این باره گفت: ما هنوز بر این باوریم که برجام تنها راه رسیدگی به مسئله هسته‌ای ایران است، تنها راه ممکن برای ماست. ما می‌خواهیم برجام را روی میز نگه داریم، اما در عین حال، با ایرانی‌ها گفتگو می‌کنیم، به اوکراینی‌ها کمک می‌کنیم تا با ایرانی‌‎ها و بقیه گفتگو کنند تا عرضه پهپاد‌ها متوقف شود. اما این کار دشواری است، چراکه قدرت‌های متعددی در این زمینه نقش دارند و یکی از آن‌ها بسیار مایل است که با روسیه روابط نظامی داشته باشد. وضعیت بسیار بدی است. ما تمامی کانال‌ها را باز نگه می‌داریم، اما سخت است.

بنا بر گزارش نشریه اینترناتسونال پولیتیک، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین در پاسخ به این سوال که آیا به طور کلی تمرکز اتحادیه اروپا در زمینه سیاست‌هایش در قبال خاورمیانه و شمال آفریقا معطوف به ایران شده است، گفت: کاملا. اگر به غرب‌تر نگاه کنید، وضعیت سوریه مشخص است و ما راهکاری سیاسی در چشم‌انداز نداریم. وضعیت انسانی در حال بدتر شدن است. در عین حال ما در حال بررسی تحرکات خلیج فارس هستیم. وقتی می‌گویم خلیج فارس، منظورم دو طرف خلیج فارس است. تحولات نگران‌کننده‌ای به دلیل خصومت‌های ایرانی-سعودی وجود دارد. از ما به عنوان اتحادیه اروپا به دلیل گفتگو با ایرانی‌ها انتقاد می‌شد، اما اخیرا به نداشتن گفت‌وگوی کافی با ایران متهم می‌شویم. تمرکز اصلی، همان طور که در شراکت راهبردی‌مان با خلیج فارس در مه ۲۰۲۲ اعلام شد، فقط مسئله وجود یک راهبرد مشخص نیست. اگر در این بخش از خاورمیانه مناقشه‌ای وجود داشته باشد، اوضاع می‌تواند بسیار به ضرر اتحادیه اروپا شود. ما ترجیح می‌دهیم که روی این موضوع تمرکز کنیم و با تمامی کشور‌ها در این زمینه تعامل کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->